Elggryte ala Ida




Ingredienser:
600 g grytekjøtt av elg
200 g champingon
100 g tørket skogssopp
1/2 renset sellerirot
1 rødløk
1 liten kepaløk
3 dl rødvin
3 dl viltkraft
1/3 l fløte
3 ss rømme
2 ss tyttebærsyltetøy
1 ts knust einebær
1/2 ts timian
havsaltsalt og kvernet pepper
smør til steking

Skjær kjøttet i grove biter og krydre med salt og pepper. Del soppen, grovhakk løkene og del selleriroten i terninger.

Brun kjøttet godt i en stekepanne med smør, brun i flere omganger og legg kjøttet over i en gryte etter hvert som det er ferdig brunet. Fortsett å steke løk, sopp og sellerirot i samme panne, tilsett mer smør etter behov.

Ha alt over i gryten og kok ut pannen med rødvin. La det koke til vinen er godt innkokt og hell den innkokte vinen over i gryten.

Tilsett fløte, kraft, einebær og timian. La det hele småkoke i ca. 20-30 minutter, eller til kjøttet er mørt.

Rør til slutt inn tyttebærsyltetøyet og rømme, smak til med salt og pepper.

Server med hjemmelaget potetmos, rosenkål og et glass god rødvin.

Tips:
Elg kan erstattes med annet viltkjøtt, gjerne hjort. Får du tak i friske tranebær kan du surre dem i litt smør og sukker får så å pynte gryten med de varme bærene.

Nyt!

- Ida