Bacon Jam


Fant en oppskrift på baconsyltetøy, og skjønte med en gang at den måtte prøves.
Kan brukes som tillegg på burgere, grillmat, hvitfisk og også som syltetøy på brød.
Har gjort om oppskriften til norske forhold og ingrediensene er som følger:

Ingredienser:
500 gr bacon skjært i terninger
2 store løk i små biter
3 fedd hvitløk eller 1 kinesisk hvitløk, finhakket
1 dl frukteddik
1 dl brunt sukker
1/2 dl sirup
1 1/2 dl varm kaffe

Brun baconet over lav varme i 15-20 min, ikke sprøstekes bare brunes.

Ta baconet ut av pannen og stek løk og hvitløk gylden tilsett så resten av ingrediensene og gi et oppkok.

Tilsett baconet og rør alt godt sammen.

Reduser i en stor kjele til massen blir seig som sirup, eller sett i ovnen på 140 grader, til massen er seig.

Hvis du ønsker "finere" syltetøy, så bruk en blender eller kjøkkenmaskin og grovkutt blandingen, ikke kjør for lenge da blir det "suppete".

Baconsyltetøyet kan oppbevares på tette glass i kjøleskapet i opptil 4 uker.

Gir en søtlig og fyldig smak av Bacon, som kan brukes varm og kald. Hvis man ønsker en sterkere blend kan vi anbefale å tilsette hakket jalapenos sammen med løken, det er også mulig å tilsette grillsaus etter ønske mens man reduserer væsken.

Hvis du ønsker å se Bacon Jam videoen på Facebook, så er den her:Bacon Jam

God fornøyelse

-Ida