Krydder





Min egen krydderserie som jeg har brukt 10 år å perfeksjonere. Her er det smaker for de aller fleste ganer og matretter.

Disse blandingene er IKKE bare til bbq og grilling, dette er krydder som jeg bruker på mitt private kjøkken, til alle slags retter, salater og sauser.

Håper det kan friste med noen av variantene.

Rub vs Marinade:
Ved bruk av marinade så tilfører vi fuktighet og smak, ved bruk av Rub, så bevarer vi fuktighet og smak som allerede er i kjøttet, og tilfører en karamellisert hinne med smak rundt kjøttet.

Hvis man bruker en hot rub, så vil ofte den sterke smaken bli redusert, fordi sukkeret i rubben smelter og gjør smaken mildere.

Mine krydderløsninger kan brukes som rub, det gjør det lettere å være "god" på sluttsmakene. Jeg bruker alltid BBQ MIX når jeg griller eller står på kjøkkenet hjemme, det krydderet er et "må ha" for meg.

Jeg bruker ofte en eller annen Rub som smakforsterker når jeg griller eller steiker kjøtt, dette fordi jeg liker å holde mest mulig av naturlige kjøttsmaker og safter inni kjøttet.

Holdbarhet:
Krydderblandingene har tilnærmet ubegrenset holdbarhet så lenge de er lagret mørkt og lufttett.


BBQ MIX.
Grunnsmakene i grillingen min, kommer fra dette krydderet. Allroundkrydder som jeg bruker til all
slags kjøtt, fisk, grønnsaker og bakverk.
Det er spesielt godt til kylling, svin ost, grønnsaker og poteter/pommes frites.

Krydderet er ikke sterkt, men har en fin rund smak av urter og runde smaker, som kan brukes til all slags grillmat.
Dette bruker jeg som Rub når jeg lager Pulled Pork.

Ypperlig til urtebrød: 2 ss BBQ MIX pr. kg rå deig.

Skjær Brie eller annen ost i strimler krydre med BBQ MIX, ha ei stripe honning over.

Inneholder:
Brunt sukker den mørke typen, ikke lyst rørsukker
Rosmarin
Timian
Chili Flakes
Paprika
Grovmalt Pepper
Salt
Løkpulver
Hvitløkpulver


Krydderet blandes med fingrene slik at det brune sukkeret ikke er i klumper.

Et universalkrydder, som kan brukes til rub, marinering eller strøkrydder.

Anbefales til Bakepoteter, Grønnsaker, Urtesmør, Okse, Svin, Kylling, Lam, Fisk, Bakevarer, Dip, Dressinger, Sauser.

Eller kjøtt forøvrig, hvis man ønsker litt urtesmak på maten.




BBQ MIX - HOT
Dette er BBQ MIX med ekstra snert, dette kan også brukes til all slags kjøtt, fisk, grønnsaker og
bakverk.

Krydderet er litt sterkt, men ikke så sterkt som Tabasco. Det har en fin rund smak av urter og runde smaker, som kan brukes til all slags grillmat. 

Kan brukes som rub. 

Ypperlig til urtebrød: 2 ss BBQ HOT MIX pr. kg rå deig.

Inneholder:
Brunt sukker den mørke typen, ikke lyst rørsukker
Rosmarin
Timian
Chili Flakes
Paprika
Grovmalt Pepper
Salt
Løkpulver
Hvitløkpulver

Cayennepepper


Et Hot universalkrydder, som kan brukes til rub, marinering eller strøkrydder.
Anbefales til Bakepoteter, Grønnsaker, Urtesmør, Okse, Svin, Kylling, Lam, Fisk, Bakevarer, Dip, Dressinger, Sauser.
Eller kjøtt forøvrig, hvis man ønsker litt urtesmak på maten.


CAJUN MIX.
Krydderet som gir en smak av New Orleans, det kan brukes til all slags sjømat, men også kylling, svin, salater og bakverk.

Krydderet er medium sterkt, men har en fin rund smak, som kan brukes til all slags grillmat.  

Denne variasjonen av Cajun Kryddermix er basert på en klassisk oppskrift av krydderet.

Ingredienser:
  2 ss salt
  2 ss hvitløk pulver
  3 ss paprika
  1 ss malt pepper
  1 ss grovmalt pepper
  2 ss løkpulver
  1 ss spisskummen
  1 ss cayenne pepper
  1 ss oregano
  1 ss timian
  1 ss chilli flak, hvis ønskelig.

Alt blandes i en bolle og helles på lufttett beholder.

Kan brukes til all slags mat og salater.



DELTA MIX.

Krydderet som  blander Tex Mex og hot New Orleans, til all slags kjøtt, fisk og grønnsaker.

Krydderet er litt sterkt, men ikke så sterkt som Tabasco. Det har en god opplevelse av urter, syrlighet og dybde i smaken.

Kan brukes til all slags grillmat.  

Ingredienser:
2 ss sterk Paprika
3 ss tørket Sitonskall
3 ss Bruntsukker
1 ss Timian
1 ss Rosmarin
1 ss malt Koriander
1 ss Salt
1 ss Cayennepepper
1 ss Spiskummen
1 ss Løkpulver
1 ss Hvitløkspulver
2 ss Instant kaffe
1 ss Grovmalt pepper

Alt blandes i en bolle og helles på lufttett beholder.



TEXMEX RUB.
Gni inn hele kjøttstykket med denne blandingen før du legger det til på grillen til indirekte grilling
eller røyking, gir en ny opplevelse av maten.

En rub som er fin til alle typer kjøtt, men spesielt  til rødt kjøtt. Ypperlig til langtidssteiking og røyking.

Kan også brukes på Iskrem, youghurt, ost, salater, kakao, sjokolade kaker og fisk.

Kan bruke som strøkrydder.

Ypperlig til urtebrød: 2 ss TEX MEX RUB, 1 ss timian, 1 ss rosmarin pr. kg rå deig.  

Ingredienser:
3 deler instant Kaffe
3 deler grovmalt Pepper
6 deler Brunt sukker den mørke typen, ikke lyst rørsukker
3 deler kanel
1 del cayenne pepper
1 del Madras Curry Hot
2 deler Salt
Blandes sammen slik at sukkeret ikke er i klumper.

Brukes først og fremst som Rub, altså gnir inn maten med blandingen, før den blir stekt.

Kan også brukes som strøkrydder og som tilsetting i sauser.