Whisky BBQ saus







Ingredienser:
2 dl Whisky etter valg
2 dl Rødvin eddik
4 dl Ketchup
1 dl Tomat pure
1 dl Brunt sukker
1,5 dl mørk sirup
1 ts Tabasco saus
1 medium løk finhakket
6 vitløksfedd finhakket
4 ss worchester saus
1 ts grovmalt pepper
1 ts salt

Hell halvparten av Whiskyen, all løk og hvitløk i en kjele og la løken surre i vesken til den er gjennomsiktig, ca 10min.

Ta kjelen av og tilsett resten av ingrediensene, untatt whisky, og sett tilbake på varmen.

Dette skal stå ca 30 min og tykne, smak til med salt/pepper ekstra hvis du synes det trengs.

Du kan bruke en stavmikser rett i kjelen for å få vekk klumper og biter.
Når konsistensen er slik du vil, ta kjelen av og smak.

Hell i resten av Whiskyen, røres inn og smakes til etter hvert. Skal ikke varmes etter at du heller i whisky på slutten.

Påføres maten de siste 10 - 15 minutter av grillingen, ikke direkte varme for da brenner du sukkeret i sausen. Legg kjøttet ved siden av varmen, eller dekk til med folie der varmen er.

Hvis du har 2 etasjer på grillen så legg kjøttet i 2 etasje,  etter at du har smurt på sausen.

Kjempebra til svin, kylling og storfe.

Tips:
Hvis du ønsker saus med honningsmak, så blander du inn 1 del varm honning,
til 2 deler Whisky BBQ Saus.

Eks: 0,5 dl honning til 1 dl BBQ saus

Det både lukter og smaker godt.

_________________
Grip dagen, fyr bål og lag mat.