Ingredienser:
2 dl Whisky etter valg
2 dl Rødvin eddik
4 dl Ketchup
1 dl Tomat pure
1 dl Brunt sukker
1,5 dl mørk sirup
1 ts Tabasco saus
1 medium løk finhakket
6 vitløksfedd finhakket
4 ss worchester saus
1 ts grovmalt pepper
1 ts salt
Hell halvparten av Whiskyen, all løk og hvitløk i en kjele og la løken surre i vesken til den er gjennomsiktig, ca 10min.
Ta kjelen av og tilsett resten av ingrediensene, untatt whisky, og sett tilbake på varmen.
Du kan bruke en stavmikser rett i kjelen for å få vekk klumper og biter.
Når konsistensen er slik du vil, ta kjelen av og smak.
Hell i resten av Whiskyen, røres inn og smakes til etter hvert. Skal ikke varmes etter at du heller i whisky på slutten.
Påføres maten de siste 10 - 15 minutter av grillingen, ikke direkte varme for da brenner du sukkeret i sausen. Legg kjøttet ved siden av varmen, eller dekk til med folie der varmen er.
Hvis du har 2 etasjer på grillen så legg kjøttet i 2 etasje, etter at du har smurt på sausen.
Kjempebra til svin, kylling og storfe.
Tips:
Hvis du ønsker saus med honningsmak, så blander du inn 1 del varm honning,
til 2 deler Whisky BBQ Saus.
Eks: 0,5 dl honning til 1 dl BBQ saus
Det både lukter og smaker godt.
_________________
Grip dagen, fyr bål og lag mat.