IKKE under noen omstendighet skal du bruke såpe til å rengjøre grytene, dette vil sette smak og ødelegge maten senere i lang tid.
Rengjør grytene så fort du kan etter servering, ikke vent til neste dag.
Når du har ei godt vedlikeholdt gryte, er det lett og gjøre den rein, du tar bare ei fuktig fille og tørker ut av gryta.
Hvis det er smuss som har brent seg fast, kan du bruke ei skrape av metall, silikon eller tre, til å skrape ut restene.

Ikke "kok ut" av gryta som rengjøringmetode, dette vil medføre ny
innbrenning av olje og ekstra arbeid.
Du kan forøvrig helle 3-5 cm med vann i gryta og varme opp vannet til god lunk, ta 30 cm med aluminiums folie og krølle det samme til en ball. Ta og skrubb gryta med aluminiumfolien mens vannet er i gryta, dette vil ikke ødelegge gryta ei heller fjerne oljelaget som er kokt inn i jernet.

Lagre grytene med ett ark tørkepapir inni, med lokket på. Dette hindrer innvendig rust fordi papiret trekker til seg fuktighet.
Vedlikehold og oljing.
Når du kjøper grytene, så pass på at de er ferdig oljebehandlet eller seasened som det heter på engelsk, da kan du begynne å bruke grytene med en gang. Hvis ikke så må du oljebehandle dem selv. Det er mange metoder å velge i.
Her er en metode som virker bra:

Når gryta er kald nok til å håndteres, så smører du inn med ett tynt lag nøytral olje. Du ser at oljen trekker inn i gryta. Varm opp gryta til 225C i stekeovnen og la stå i 15 min, du ser farven blir mørkere.


Ta ut av ovnen og la kjøle ned. Du har nå ei oljebehandla gryte som ingenting sitter fast i, husk å behandle lokket også.