Ferskenkake
Dette er en klassisk Amerikansk Peach Cobbler. Den er tilpasset våre forhold og lagd så enkel som mulig, noe som gjør at alle kan lage denne.
Denne kaken kan selvfølgelig like gjerne lages i ildfastform i ovnen, som i gryte på bål.
Ingredienser
1 pk muffinsblanding
1 boks hermetiserte halve fersken
2,5 dl ferdig vanilje saus
100 gr smeltet smør
4-5 skiver smør til topping
kanel til topping
Gjør som følger:
Fersken legges i en ildfast form, evt deles i mindre biter først.
Hell væsken fra ferskenene i muffinsblandingen, tilsett vaniljesausen og smøret i røra. Ingen ekstra væske.
Røra helles over fersknene
Legg skiver med smør over og dryss med kanel etter behag.
Stekes i 30-40 min ved ca 180*c (Skal være litt brownies seig i midten)
Server med pisket krem, vaniljekesam, vaniljeis, vaniljesaus eller hva annet som måtte friste.
-Henry