Kroppsbyggerkringle



For en del år siden kom jeg på den lure ideen om å kombinere kringle med kanelsnurrer og det resulterte i en oppskrift som endte med betegnelsen Kroppsbyggerkringle.

Oppskriften kommer i  2 versjoner.
Versjon 1 for nybegynner kroppsbyggere og versjon 2 for de som anser seg som viderekomne.

Deigen er lik for begge varianter, den store forskjellen ligger i fyllet.

Ingredienser:
500 gr hvetemel
50 gr sukker
2,5 dl helmelk
1 pk tørrgjær
125 gr smør
1 egg

Versjon 1
Fyll:
ca 100 gr smør
ca 100 gr brunt rørsukker
kanel
ca 1/2 pk rosiner
ca 150 gr hakkede mandler

Versjon 2
Fyll:
1/2 boks nugatti

Bland hvetemel, sukker og tørrgjær.

Smelt smøret og bland det sammen med melken, da holder blandingen ca 37 grader celsius, tilsett egget og pisk det lett sammen.

Hell smørblandingen oppi melet og elte godt.

Heves til dobbel størrelse.

Del deigen i 2 like emner, elte godt og rull til pølser og klem de flate. Så tilsettes fyllet. Klem igjen pølsene og tvinn de om hverandre til en krans etter valgfri fasong.

Etterheve
i 10-15 min, pensle med egg og stekes på nederste rille i ovnen på 200 grader celsius i ca 20-25 min.

Disse kroppsbyggerkringlene bygger primært kropper i bredden, ikke så mye i høyden, du kan dog ved hyppig inntak gå opp et skonummer, noe som kan gjøre deg litt høyere.

Uansett, kringlene smaker helt fantastisk gjerne rykende varme.

God fornøyelse

-Ida