Røkt Eggesalat





En smaksopplevelse uten sidestykke.

Ingredienser:
12-14 egg
6 skiver sprøstekt bacon
150 gram majones
6 ss rømme
litt salt
grovmalt pepper etter ønske


Kok eggene harde, 11 minutter.

Ta av skallet på eggene og legg dem på høy rist i grillen, legg en liten vedkubbe av bjørk eller noe annet du vil røyksette eggene med, på grillen der det er varmt. Eller putt dem i en røykeovn, hvis du har.


Pass på at eggene ikke ligger over varmen direkte.

La eggene ligge i røyken i ca 20 min.


Putt sprøstekt bacon i en kjøkkenmaskin med kniver, kutt det til småbiter.

Del eggene i 4 og putt dem opp i maskinen, hell i majones og salt pepper og rømme. Bland dette sammen, under lav hastighet, stopp når du er fornøyd med konsistensen.


Pyntes med fersk persille.

Serveres som pålegg eller tillegg til grillmat og fisk.

Denne BLIR borte når du setter den fram, så du kan trygt lage store porsjoner.

Nyt Maten

- Henry