Fårikål
Denne oppskrifta har jeg lagd flere ganger på bål, når vi har vært en gjeng på tur.
Jeg har lagd den litt mildere med melk og sølvløk, noe som har fått flere til å spise fårikål.
Mild variant.
4-6 personer.
Ingredienser.
2 kg Fårikål kjøtt.
2 kg Kål.
1,5 l vann.
0,5 l melk.
1 glass sølvløk.
1 terning grønnsaksbuljong
1 terning kjøttbuljong
1 ss hel pepper.
1 ss havsalt.
Skjær kål i skiver, legg et lag med kål i bunn av gryta.
Legg fårekjøttet i et lag over , hell i glasset med sølvløk med lake.
Salt, pepper og buljongterninger sammen med melka.
Nytt lag med kål og med kjøtt.
Hell i vannet.
Skal kokes i 1 time, før det røres i gryta, la gryta koke totalt i 2,5 time.
Kjøles ned og hvile i en halvtime, settes over lav varme og holdes passe varm under servering.
Serveres med kokte poteter eller kålrotstappe.
-Henry