Jeg kom over disse fantastiske wienerbollene på et sanitetsmøte. De smakte helt fortreffelig og helt ulikt noe annet jeg har smakt.
Jeg måtte pent stille meg i kø for å få oppskriften, den ble det nemlig etterspørsel på.
Jeg har modifisert oppskriften litt, men smaken ble like strøken.
Ingredienser til ca 16 stk
7dl hvetemel
150 gr smør
1pk tørrgjær
1 dl melk
2 egg
3 ss brunt sukker
Egg til pensling og rørsukker til dryss
Fyll:
100gr smør
100gr melis
rosiner
Alternativt fyll:
kanel, hakkede nøtter, syltetøy eller nugatti
Fremgangsmåte:
Smuldre smør og hvetemel med tørrgjæren til det er godt fordelt.
Pisk eggene lett i melken og tilsett dette i deigen sammen med sukkeret.
Sett til heving i ca 1 time på et lunt sted godt tildekket, gjerne på et gulv med varmekabler.
Elt deigen forsiktig på bakebordet, den må ikke bli seig, kjevle ut til et rektangel.
Rør smør og melis sammen, smør utover deigen og strø på rosiner.
Rull sammen til en rullekake. Del i ca 3-4 cm tykke skiver som legges i store muffinsformer.
Dander de pent.
Etterhev i ca 40 min.
Pensle med egg og dryss over rørsukker
Stekes midt i ovnen på 225 grader celsius i ca 10 min, til de er gyldne.
Nytes best nystekt, men avkjølt!
Hold øye med de når de kommer ut av ovnen, for disse forsvinner fort.
Dette var en lettvint oppskrift å følge med et meget godt resultat, artig å kunne servere noe nytt.
Ida