Forleden dag ringte en nabo og fortalte at hun hadde sopt sammen en oppskrift som ble til et fantastisk tilbehør til grillmaten. Hun sendte et barn med brødleveranse så vi kunne få smake til middagen vi også.
Jeg smakte på grillbrødet, så smakte jeg litt til på det og litt til. Jeg fant ut at dette passet like godt til svin som storfe, pasta og kylling. Nå hadde jeg et problem, jeg hadde smakt meg gjennom hele brødleveransen.
Gode råd var dyre og jeg kastet meg over tastaturet og sendte følgende melding til nabo'n:
eeeehhhh...
du....
den brødoppskriften.....
kan jeg få den?
ellers må jeg snart si til Henry at katta har spist opp brødet.....
Heldige meg fikk oppskriften og lov til å dele den.
12 dl hvetemel
1 pk tørrgjær
5 dl vann
4 ss BBQ mix krydder eller annet grillkrydder, men tilsett litt Rosmarin og Timian, hvis det ikke er i grillkrydderet du bruker.
1 ss BBQ mix krydder
olje til pensling
Rør ut tørrgjæren og 4 ss BBQ mix i hvetemelet, varm vannet til 37*C og bland det inn i melblandingen og elt godt.
Denne oppskriften kan brukes med hvilken som helst krydderløsning, f.eks 1 ss rosmarin og 1 ss timian eller 2 ss hakket hvitløk, eller 2 ss grillkrydder.
For den mest nøytrale løsningen kan den selvfølgelig også lages uten krydder.
Sett til heving i ca 30 min.
Del deigen i 3 emner og kjevle deigene til ca "pizzabunn tykkelse".
Etterhev i ca 30 min.
Pensle med olje iblandet 1 ss krydder og stek midt i ovnen på 200*C i ca 10 min
Katta slapp å få skylden og vi fikk nydelig tilbehør til middagen, alle sammen.
God fornøyelse
Ida
PS Vi selger våre krydderblandinger fra vår nettbutikk.