Ytrefilet av svin fylt med kryddersmør
Et lite dypdykk i fryseren en første pinsedag resulterte i ytrefilet av svin til middag i dag, men hvordan skulle jeg tilberede den?
Den endte på grillen, fylt med kryddersmør og toppet med søt sennep, tilbehøret ble grillbrød og en enkel risotto med erter.
Slik lager du kryddersmør:
ca 100 gr smør romtemperert
1 kinesisk hvitløk finhakket
1 toppet ss BBQ mix eller annen krydderblanding, du liker.
1 ss hakket timian
Rør alt godt sammen og la hvile i kjøleskapet i ca 30 min. Dette kryddersmøret funker også godt i bakepoteter eller i skiver oppå biffstykker.
Ytrefileten brunet jeg i nøttebrunt smør i stekepannen før jeg laget et snitt langs steken. Snittet ble fylt med kryddersmør og toppet med bergbys sennep.
1 time på indirekte varme på grillen, ca 100 grader celsius, etterfulgt av et kvarters hvile innpakket i aluminiumsfolie.
Kjøttet ble ufattelig mørt og smaken av kryddersmøret var trukket ut i hele kjøttstykket, dette er den rette måten å grille ytrefilet av svin på!
Risotto og brød passet godt til, men det ville også potetsalat og grilla grønsaker også gjort.
God fornøyelse
-Ida
PS Vi selger våre krydderblandinger fra vår nettbutikk.