Henrys Cajun Potetsalat



Potetsalat som er utrolig til grillmat.

Jeg har kombinert en standard potetsalat med en eggesalat som jeg bruker røkte egg i, det er brukt remulade isteden for majones i oppskriften.

Denne potetsalaten er ikke veldig sterk, men har god ettersmak, den er ikke sterkere enn vanlig Kebab.

Hvis man ønsker mer fart, så tilsettes 1/2 ts Tabasco.

Ingredienser:

6-8 Personer

4 store bakepoteter skjært i terninger og kokt myke.
6 store Egg som hardkokes og røykes for smaken, kan også brukes urøkt.
125-150 gr sprøstekt Bacon.
4 mellomstore løk som finhakkes.
1,5 dl med hermetiske Jalapenos som finhakkes.
1/2 ts Cayennepepper.
2 ts Løkpulver.
1 ts Hvitløkspulver.
1 ts Salt.
1 ts Grovmalt Pepper
1 ts Chiliflakes.
2,5 dl Remulade.
2,5 dl Bernaise saus.
1,5 dl Søt Sennep.
Saften av 1/2 Lime

Kutt opp potetene i små biter, og kok dem bløte, sett dem tilside.
Sprøsteik baconet og legg det til tørk på tørkepapir for å fjerne fettet.
Hardkok eggene og røyk dem hvis du ønsker røyksmak på salaten. Se Link

Begynn å blande sammen remuladen, sennep og Bearnaise. Ha i alt krydderet og limesaften, rør ut.
Finhakk baconet og ha i røra sammen med hakket løk, del eggene med eggedeler, begge veier for å få de finhakket. Ha eggene i bollen sammen med hakket Jalapenas. Bland sammen. Når alle ting er blandet i bollen, hell i potetene og vend dem inn til alt er blandet.

Salaten bør hvile i 2 timer eller mer før servering, gjerne i kjøleskap.

Serveres til all grillmat.

For de av dere som ikke liker røyksmaken så bruk eggene urøkt, men det gir en ekstra god smak.

Henry