Biff Stroganoff
Jeg ble spurt om å lage Biff Stroganoff til en fest - slik løste jeg det.
Ingredienser 4-6 personer
700 g flatbiff eller oksesteik.
85 g Smør
3 Vårløk i skiver, kun den hvite delen
2 ss valgfritt mel til jevning.
1 dl Buljong kraft
1 ts sterk Dijon sennep
1 ss Ketchup
1 ts Timian
1 boks skivet sopp ca 3 dl uten lake, eller 250 gram fersk sopp. Hvis du bruker fersk sopp, må den steikes i smør før du tilsetter den i gryta.
1 dl Rømme
60 ml Hvitvin søt
Salt etter smak
Grovmalt sort Pepper etter smak
Fremgangsmåte
Fjern eventuelt fett og brusk fra steika og skjær i strimler 1/2 cm tykk og 5 cm lang.
Krydre med både salt og pepper og vend dette inn i biffstrimlene før du steiker de.
Smelt smør og brun biffstrimlene raskt i ei stor gryte over middels varme, skyv biffstrimler over på den ene siden. Tilsett løk og blank den i 3 til 5 minutter, og skyv til siden med biffstrimlene.
Rør melet inn i steikesjyen på den tomme siden av pannen.
Hell i buljong og kok opp under omrøring.
Senk varmen og rør inn sennep, ketchup og Timian.
Dekk til og la det småkoke i 1 time eller til kjøttet er mørt.
Fem minutter før servering, rør inn sopp, rømme, og hvitvin.
Varm hurtig opp og tilsett salt og pepper etter smak.
Serveres med ris og loff, eller på Amerikansk vis med pasta og loff.
Kokte grønnsaker og råkostsalat kan også serveres som tilbehør.
Denne retten kan også lages på kylling eller kalkunkjøtt.
Fikk MEGET gode tilbakemeldinger, nå er denne en del av repertoaret mitt.
- Henry