Dette er er vår vri på Nord Carolinas berømte eddikbaserte bbq saus, men vi bruker den til å infusere svinekjøtt og kyllingfileter, og til etterdynking av pulled pork.
Den tar ca 20 minutter og lage, og varer i minst 1 måned på flaske i kjøleskapet.
Ingredienser:
3 kopper epleeddik ikke eplesider eddik1 kopp brunt sukker
1/2 kopp ketchup
2 ss honning
4 ss brun sirup
1 strøken ts med havsalt
1 ss med chiliflakes
1.5 ts med grovmalt pepper
1 ts hvitløkspulver
1 ts med løkpulver
Varm opp eddik og sukkeret til det er oppløst, tilsett alle de andre ingrediensene og senk temperaturen.
La stå og småputre i 10 - 15 minutter, helles over på flasker eller glass for varm eller kaldt bruk.
For og bruke i infusor, eller vanlig kanyle fra apoteket, så må det siles for klumper og krydderflak.
Denne kan virke litt "hot" akkurat når du lager den, men når den har avkjølt seg litt, så blir den rund og fin.
Infusering
Ved å infusere kjøttet før grilling, så hjelper dette til å smaksette samt å gjøre kjøttet saftigere.På ei steik på 1-2 kg, så stikkes det 8 - 10 hull rundt på hele kjøttstykket, man fyller kjøttet med sprøyta, helt til det ikke er plass til mer i kjøttet.
Dette gjøres før kjøttet legges på grillen.
Sausen kan være varm eller kald under infusering.
Dynking av pulled pork
Når vi etterdynker pulledpork, så heller vi det over kjøttet etter at det er revet opp og dynker mens man blander det inn i kjøttet før servering.Dynking er med på å holde pilled pork saftig i mange timer, siden dynkemediet er fettfritt oppleves kjøttet som friskere og beholder den delikate finishen lenger.
Sausen er varm under pulled pork dynking.
Hvis noen er "allergisk" for eddik, så kan oppskriften endres til 3 kopper eplejuice.
Lykke til.
Henry
PS Vi selger våre krydderblandinger og infusjonssprøyte fra vår nettbutikk.