Dutch Oven - Hva er det?
De fleste tror at støpejerngryter eller Dutch Oven,  bare kan brukes til supper og gryteretter. Det er feil. Det er lett å lage bakverk, paier og steike ribbe eller svinesteik, eller kanskje man ønsker roastbiff når man sitter rundt bålet i campen. Alle disse tingene og mye mer er mulig å lage i støpejerngrytene. Det finnes mange tusen forskjellige oppskrifter for alle slags ganer og ønsker.

Jeg har alltid vært interessert i å lage mat ute, i alle slags former. Jeg ble så fascinert av måten amerikanerne har videreført kunsten med støpejerngryter, at jeg ønsket å videreformidle det til andre naturbrukere med sans for matlaging. Vi her i Skandinavia har mye av samme måten å bruke naturen på som de gjør i Nord Amerika. Vi er mange som jakter og fisker, og det er mange som vandrer fra hytte til hytte.

Mange av de gryter og panner som vi lager mat med ute i naturen er etter min mening dårlige løsninger. Har man først laget eller smakt noe av variasjonene som kan lages med jerngryter, så vil man prøve selv.

Jeg ønsker å kunne lage en møteplass for alle villmarkskokker. Fra de som ikke er lengre ut i naturen enn sin egen hage, til de som drar med seg ei gryte på jakt og på fisketurer. Det å kunne ha et diskusjonsforum og oppskriftsbok, er stimulerende og skapende.

Lykke til med nysgjerrigheten.