Krepsehalesuppe
Her er ei suppe som kan lages på krepse dyr eller skjell, fungerer også med kokt torsk.
Ingredienser 4 - 6 porsjoner
3 bokser krepsehaler med lake eller reker, blåskjell.
4 skiver tykt snittet bacon, hakket i biter
2 ss smør
1/2 mugg ost, Eks: Norzola
3 stilker selleri, finhakket
1 middels stor løk, finhakket
2 ts hakket frisk timian
1/3 kopp hvetemel
En stor potet, skrelt og skåret i 1 cm terninger
5 dl H melk
Salt og nykvernet pepper
Hakket frisk gressløk, paprika for topping (valgfritt)
Stek bacon i en stor gryte over middels varme til det er ferdigstekt, ca 10 minutter, ta ut med en hullsleiv og legg de på tørkepapir. Smelt smøret i samme gryte over middels varme.
Tilsett selleri, løk og timian og la det steke under omrøring, til de er myke, ca 5 - 10 minutter. Tilsett mel under omrøring.
Rør inn krepselaken, hell i 5 dl vann og potet. Varm opp til det småkoker og kok til poteten er mør og suppen tykner litt, ca 15 minutter.
Reduser varmen til middels lav. Ha i osten og rør til den er fordelt i suppa. Ha i melk og varm opp, ikke koke.
Fjern fra varmen. Rør inn krepsehalene, krydre med salt og pepper, la stå i 5 minutter før servering.
Øse suppen i boller og topp med stekt bacon og gressløk.
- Ida
Foto:
(c) Can Stock Photo / fudio